További képek megtekinthetoek, ha az egeret a szürke négyzetek fölé viszi.

Zöld Hotel

Meghívásos tervpályázat, I. díj

Terv: Ligetvári István, Kovács Zoltán, Kántor Csaba, Kertész Csaba

Funkció: Egészségközpontú négycsillagos hotel, konferenciatermekkel, tetőszinten wellness és fitness szolgáltatással, akadálymentes szobákkal.

Részletek a tervezési koncepcióból:
A homlokzat alapvető motívuma a fű, ami stilizáltan függönyként borítja a szálloda Balázs Béla úti homlokzat meghatározó részét, de ez jelenik meg a kongresszusi terem előre ugró üvegfala előtt, valamint a fitness terem árnyékoló szerkezetén. Az építészeti koncepció fontos része az épületgépészet, mely nagyrészt megújuló energiaforrásokkal és újrahasznosítással operál. Így a homlokzatképzést nem puszta divatosságra való törekvés indokolta – ez távol áll tőlünk - sokkal inkább a belső gépészeti, épületszerkezeti, belsőépítészeti filozófiának a kivetülése a homlokzatra.

A tervezési programban megadott, a tetőtéren elhelyezett szauna, wellness és konditerem rész mellett az eltérő szinteken különböző, a színterápiában lefektetett színek használatával kívánjuk a vendégek kellemes időtöltését segíteni. Ez napjainkban fokozottan fontos, hiszen a már közhelynek számító, de igaz szavakkal élve, felpörgött, fokozott tempójú világunkban minden perc és minden pillanat számít, hogy azt kellemesebben, nyugodtabban, harmonikusabban tölthessék el a vendégek.

Egyszerű, apró, de annál inkább fontos figyelmességekkel kívánjuk ezeket szolgálni, melyhez a belsőépítészetet hívjuk segítségül. A külső homlokzat egyben ezt a belső filozófiát is mutatja. Az épület fűtését-hűtését méretezett talajszondákkal és szerkezettemperálás- sal terveztük.

Zöld Hotel
Háttér megtekintése / Eltűntetése
Építész iroda KispestNévjegyünk QR kódja okos telefonhoz
Kovács Zoltán Építész Honlapja - Telefon: 06 30 42 42 150 - E-mail: kovacszoltan@vipmail.hu
építészet - környezetvédelem - design - arculat
családi házak, lakóépületek, irodaépületek, középületek és ipari épületek teljes körû tervezése,engedélyeztetése